La cursa solidària de les dones es transforma

Un any més, en el marc de les activitats del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, Ontinyent celebrarà la Cursa de la Dona, que estrena una nova imatge i que des d’ara passarà a anomenar-se Cursa Solidària de les Dones.

Aquesta no serà l’única novetat de la cita esportiva que tindrà lloc el pròxim 10 de març, diumenge. La iniciativa va nàixer del club Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé, que aquest any deixa les regnes de l’activitat a la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, que acull tota la gestió de la cursa.

La Cursa Solidària de les Dones tindrà un recorregut urbà de 5 kilòmetres, però traslladarà el seu punt d’inici i meta a la Plaça Major, i no al pàrquing de Paduana com era habitual.

Les inscripcions s’obriran demà, dia 9 de febrer, a través de la web www.multiesport.es. Hi haurà dues modalitats, una d’elles competitiva i una altra que no. En la cursa competitiva només podran participar dones majors d’edat, mentre que en l’altra variant podran fer-ho també menors amb autorització, així com xiquets nascuts entre el 2024 i el 2018. Cal recordar que fins ara només les xiquetes podien fer-ho.

La inscripció tindrà un cost de 2 euros o 5 euros amb samarreta. Com marca el nom de l’esdeveniment, aquest tindrà un caràcter solidari i, per això, es destinarà 1 euro de cada inscripció per a incrementar la partida de subvencions a les associacions d’Ontinyent que treballen per la igualtat i el feminisme.