Mobilització generalitzada contra la planta de biogàs a Aielo

L’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit ha emés un comunicat davant el projecte d’instal·lació d’una planta de biogàs en el municipi. Una decisió que qualifiquen com “una amenaça per al benestar d’Aielo i de la Vall d’Albaida”.

En el comunicat denuncien que la planta “pretén processar 181.300 tones de residus provinents, entre altres, d’animals (fem), de llots de depuradores, de restes de carns… la qual cosa suposa l’arribada al nostre poble de 50 camions al dia”. Segons expliquen els promotors asseguren que no hi hauria problemes d’olors, un fet que no creu el veïnat.

Des de l’associació expliquen que “aquest tipus d’instal·lacions tenen un alt consum d’aigua, la qual cosa ens crea un problema a la població, més en temps de sequera. Representaria sobre un 6% més d’aigua a depurar, davant la depuradora existent que ja està gairebé saturada”. Així, afirmen que aquesta planta serà “altament contaminant”, emetent grans quantitats de CO₂ a l’atmosfera.

En el text enviat als mitjans de comunicació exposen que aquesta planta “s’ha convertit en un gran malson que afecta el nostre somni i a la nostra salut mental”.

Davant de la situació, s’ha convocat una assemblea informativa que tindrà lloc el pròxim dijous, 15 de febrer, a les 19.00 hores en l’Auditori d’Aielo de Malferit.