La decisió d’À Punt de no retransmetre l’Entrà ha desencadenat reaccions polítiques

Aquest dilluns es confirmava que la televisió pública valenciana no retransmetrà l’Entrada de Moros i Cristians que celebra Ontinyent el pròxim 26 d’agost. La notícia es donava a conéixer després d’una reunió entre el primer edil de la ciutat, Jorge Rodríguez, i la 1a tinenta d’alcalde Natàlia Enguix, amb Alfred Costa, director general d’À Punt i Mar Iglesias, presidenta del Consell d’Administració del canal autonòmic. Després de la reunió, Jorge Rodríguez lamentava la decisió. “Ens haguera agradat que À Punt complira amb el seu paper de televisió pública, però sembla que no és possible en les circumstàncies actuals”.

La decisió de la televisió autonòmica ha provocat la reacció dels partits polítics en cadena Compromís per Ontinyent s’ha fet eco de notícia i ahir dilluns va anunciar que, la diputada Mònica Àlvaro, ha registrat un escrit amb preguntes dirigit a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per conéixer els detalls relatius a la retransmissió d’un dels principals actes dels Moros i Cristians d’Ontinyent. “Considerem molt important que l’Entrada, l’acte amb més projecció de les nostres festes, continue sent oferida, com ve fent-se des de fa molts anys, a través de la televisió pública valenciana, que se sintonitza a tot el País Valencià i contribueix a engrandir la nostra Festa. Després de dos anys sense festes, comptar amb aquesta retransmissió enguany és més rellevant encara”, ha comentat el portaveu de la formació valencianista a Ontinyent, Nico Calabuig.

En la mateixa línia el PSPV-PSOE d’Ontinyent exigeix a la direcció del canal autonòmic que “reconsidere la decisió” perquè “no s’acaba d’entendre que un esdeveniment com aquest, ara, no siga d’interés”. “Demanem als màxims responsables d’A punt que reconsideren la seua decisió i, finalment, l’entrada es puga veure per la nostra televisió pública”, ha expressat Patricia Folgueras, secretària general del PSPV d’Ontinyent.

El Partit Popular també s’ha pronunciat i assenyalen a l’Ajuntament d’Ontinyent. En el comunicat expressen “que el més important és planificar i gestionar bé i cap d’aquestes dues coses sembla que s’estan fent des de fa temps a l’Ajuntament d’Ontinyent”.En aquest sentit, des del PP comenten que les reunions s’han fet massa tard. “No és possible que a un mes de l’entrada s’estiguen realitzant les reunions, quan la data del 26 d’agost, dia de l’Entrada d’Ontinyent, hauria d’estar tancada en la graella anual de la programació d’À punt des de primers d’any, tal com sí que ho està l’Entrada d’Alcoi”, indiquen en el comunicat.

A més, apunten que per a proporcionar amb major rellevància la retransmissió, a més dels acords amb les empreses locals i la seua retransmissió per Facebook “podria concretar-se amb alguna cadena privada, com per exemple La 8 Mediterráneo, cadena amb emissió en tot el territori valencià, negociant la seua connexió en l’àmbit nacional en 13TV, donat l’escàs impacte d’audiència d’À punt”, matisen.