La desfilada del Mig Any, sense fumar ni beure

A hores d’ara, la Societat de Festers treballa amb la idea que se celebrarà la desfilada del Mig Any Fester el dissabte 26 de febrer. Encara que ens trobem en una situació màxima de contagis dins d’aquesta sisena onada de la pandèmia, tots els indicadors apunten a que la situció millorarà en les pròximes setmanes. Des de Festers ve treballant-se en les últimes dates amb l’ànim de reprendre els actes del Mig Any que es presentaran el pròxim divendres 28 de gener.

En la programació n’hi ha un acte que s’espera amb entusiasme, la desfilada del Mig Any del dissabte 26 de febrer a partir de les 17:30 hores de la vesprada. Significaria que la festa morocristiana torna a eixir al carrer amb esquadres i música. Suposaria enllaçar amb l’últim acte que es va viure, precisament, en febrer de 2020, abans de l’esclat de la pandèmia i que es decretara el confinament general.

Però des de Festers també es treballa en un protocol de consells i recomanacions per a tractar d’organitzar aquest acte dins de les circumstàncies actuals. En l’esborrany d’aquestes normes d’organització es contempla que en la desfilada del Mig Any tots els participants porten la mascareta en tot moment (exceptuant els músics). Això prohibirà que es puga beure o fumar per part de la gent que prenga part en la desfilada. També s’intentarà portar a terme una organització que permeta una desfilada fluida en tot moment i que evite aglomeracions al llarg del recorregut.

L’ordre de les comparses serà el mateix que en 2020 ja que es reactiva la disposició dels càrrecs. Per tant obriran els Llauradors, que en 2022 si no passa res assumeixen finalment la capitania cristiana, mentres que el bàndol moro el comandarà la comparsa Mudéjares.