Lemons salta al panorama nacional amb el llançament del seu nou disc

Foto de Bogdan Buglea.

Tot està a punt per a tornar als escenaris. Lemons, llançava fa a penes un mes el seu nou treball, ‘Volverá a salir el sol’, i ara espera amb ànsies el moment de presentar en directe totes les nou cançons que componen aquest disc. Un nou àlbum que la pandèmia ha anat retardant una vegada i una altra. I és queVolverá a salir el sol’ es va gravar en l’estiu de 2020, just en sortir del confinament.

El seu llançament es va haver de retardar i per a anar obrint boca van anar presentant alguns singles com ‘Carita de caramelo‘ o ‘Sweet Baby‘. Finalment, el passat 9 de desembre eixia a la venda el nou disc, així com la seua publicació en plataformes digitals, com Spotify. “Teníem una agenda planificada i anàvem a presentar el disc a Ontinyent el dia 23 de desembre, però la Covid-19 ens va obligar a suspendre-ho”, explica Guillem Morant, vocalista de Lemons, qui afirma que “va ser un cop, perquè ho havíem preparat tot amb molta cautela i amb molt d’esforç”.

18 de febrer presenten el disc

Un cop del qual s’han reposat ràpidament, ja que han reprogramat dates i el mes vinent de febrer iniciaran una gira. Així, la presentació del disc tindrà lloc el 18 de febrer a Ontinyent, en una localització secreta que es revelarà als que hagen comprat l’entrada dies abans del concert.La segona cita serà també al febrer, el dia 25, i en aquesta ocasió Lemons viatjarà fins a València, per a actuar en Veles e Vents. Tanmateix, això només serà l’inici d’una gira amb una major ambició i és que amb ella Lemons té previst fer el salt al panorama musical nacional i ja està tancant dates per a actuar a Madrid, Alacant i Barcelona.

Lemons salta al panorama nacional amb el llançament del seu nou disc El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Foto de Bogdan Buglea

Producció

Caramelos, Vol.1‘ va ser el primer treball del grup ontinyentí. “La intenció era treure una segona part, un ‘Caramelos, Vol.2’, però finalment ens vam posar a treballar amb Ferran Gisbert (productor). Vam tenir una sinergia molt gran amb ell que va fer que comencessen a eixir temes de manera frenètica”, compten des de Lemons, els qui creuen que ‘Volverá a salir el soll’, és el resultat d'”una època compositiva molt bona“.

Cal destacar que la producció del disc ha anat a càrrec de Ferran Gisbert, músic ontinyentí que actualment forma part de la banda d’Alizzz, productor, al seu torn, de C. Tangana; i que compagina aquest projecte amb el del músic Vic Mirallas, conegut per formar part de la banda d’Alejandro Sanz.

Sens dubte, Lemons ha confiat en l’experiència de Gisbert per a fer un pas més, amb un treball més madur amb el qual esperen continuar creixent i portar la seua música molt més enllà de les fronteres d’Ontinyent.