La Fàbrica de Licors podria convertir-se en allotjament turístic

La reforma urbanística que s’ha escomès al carrer de Sant Antoni pot ser l’espoleta per a l’activació de noves activitats econòmiques al barri del Poble Nou. Algunes de les iniciatives que, actualment, s’estan barallant tenen com a perspectiva l’atracció turística que pot exercir la zona després de la seva remodelació.

Un dels exemples s’ubica a l’edifici de l’antiga Fàbrica de Licors (al número 64 de la via central de l’Ermiteta). La propietat, vinculada a un grup empresarial local, amb l’equip tècnic contractat que està desenvolupant el projecte, al costat de l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament d’Ontinyent, es troben treballant en les possibilitats que pot tindre l’immoble amb una clara prioritat: convertir-lo en allotjament turístic.

El futur de la iniciativa no està decidida de manera definitiva i l’evolució de la mateixa dependrà tant de les possibilitats tècniques com de les facilitats legals, així com la necessitat d’inversió. Per part de la família propietària ja s’ha manifestat una voluntat inversora i un interès clar a “potenciar l’edifici per al seu ús com a allotjament turístic i, d’aquesta manera, contribuir a dinamitzar el turisme d’interior”. A més, es pretén “donar-li un impuls al barri del Poble Nou”.

El projecte, encara en desenvolupament, s’ emmarcaria dins la línia dels allotjaments amb encant atenent la singularitat de l’ edifici que es remunta a principis del segle XX com a antiga Fàbrica de Licors. La disposició d’habitacions podria, a més, beneficiar-se amb el servei de restaurant (actualment El Tendur) a la planta baixa. Altres alternatives que es barallen apunten cap a la transformació en apartaments o en habitatge particular. La possibilitat de crear un allotjament turístic és vista, des de l’equip de govern, “amb molt bons ulls” ja que s’evidenciava a la ciutat “una mancança de places hostaleres”. A més, es considera que “aquest tipus de nous negocis ajudarà a dinamitzar el barri després de l’esforç que està fent la ciutat en la seua reforma”. Pel que fa als permisos, s’explica que “es podria agilitzar a través de la comissió municipal de patrimoni”.