La falla ontinyentina de Dulk comença a muntar-se a la plaça de l’ajuntament de València

Les primeres peces de la falla municipal de València arribaven ahir a la vesprada a la plaça de l’ajuntament. La creació artística que ha estat a càrrec de l’ontinyentí Antonio Segura Donat, més conegut com a ‘Dulk‘, havia d’haver-se plantat l’any passat; tanmateix, la cancel·lació de les dues edicions passades ha fet que aquest tresor amb sang ontinyentina arribe aquest mes de març.

La peça creada junt amb l’artista faller Alejandro Santaeulalia, durà com a lema ‘Protegeix allò que estimes‘, i tindrà com a tema principal la sostenibilitat i la cura del medi ambient. L’elecció d’aquesta proposta va ser escollida per unanimitat, entre un total de quatre candidatures.

L’artista havia esperat amb molt d’entusiasme l’arribada d’aquest dia, i així ho reflectia a les xarxes socials. “Hem treballat molt intensament per a oferir a la ciutat i a tots els seus visitants una sèrie d’esdeveniments culturals relacionats amb la falla i la meua obra”. En aquest sentit, demà dijous 3 de març, tindrà lloc a l’espai cultural Las Naves de València una exposició on es presentarà el “recorregut íntim de la creació de la Falla Municipal” sota el nom ‘Procés Visual’.

El divendres serà el torn de la presentació ‘Procés Natural‘, la seua segona exposició individual per conéixer el seu vessant artístic al Centre del Carme Cultura Contemporània. Entre altres activitats culturals programades amb relació a la falla, la pròxima setmana es llançarà l‘app Dulk Falla, amb noves sorpreses i actualitzacions “per a gaudir dels secrets del monument de manera virtual”, comentava.

La falla ontinyentina de Dulk comença a muntar-se a la plaça de l'ajuntament de València El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent