La família Mora Conejero ja creua l’Oceà Atlàntic

El vaixell Saramia ja es troba submergit en el moment més important de la seua aventura arreu del món. La família Mora Conejero va eixir ahir de les Palmes de gran Canària per a creuar l’Oceà Atlàntic amb destinació al Carib, concretament, a Santa Lucia. Jorge, Maria, Sara i Mia navegaran sense descans durant, previsiblement, més de dues setmanes.

Per a realitzar aquesta travessia, el Saramia ha augmentat la seua tripulació amb les incorporacions de Sergi Belda (Ontinyent), Julia (Brasil) i Andrew (Anglaterra). Aquests tres tenen una gran experiència en la navegació i ajudaran a Jorge, capità del vaixell, a fer les guàrdies en aquests dies de travessia.

Abans d’arribar al paradís de Santa Lucia, la tripulació del Saramia ha de creuar l’Oceà Atlàntic, una travessia que implica “entre 18 i 22 dies, tot dependrà dels vents alisis que circulen d’est a oest en les latituds inferiors als 30°”, explica Jorge Mora. “Creuar l’Atlàntic des de Las Palmas fins a Santa Lucia són més de 2.600 milles nàutiques. És possible que les milles de navegació totals superen les 2.700, ja que no naveguem en línia recta, sinó que sempre cerquem les millors condicions de navegació depenent d’on bufe el vent”, matisa Jorge.

Fins al moment de l’eixida d’ahir, acompanyats per altres 200 vaixells, els d’Ontinyent han estat preparant-se per a la travessia, comprant aliments, posant a punt el veler, etc. Al llarg d’aquestes setmanes que tenen per davant creuant l’Atlàntic, aquells que ho desitgen podran seguir als del Saramia a través de la secció Ubicació de la pàgina web unavueltaporelmundo.com.