Històries de la Vall Verda amb un superheroi i mini documentals

Amb un gran èxit de visualitzacions (més de 1.000 des que va començar), el COR-V5 ha llançat a través de la seua pàgina de YouTube les Històries de la Vall Verda. Primerament es va publicar el capítol inicial de la webserie ‘El Capità Vall Verda’, i després han vist la llum mini documentals i històries del superheroi.

‘El Capità Vall Verda’ naix per a convertir-se en un superheroi de referència per a les i els xiquets, per la seua implicació en la cura del medi ambient.

EMPRESES I COL·LECTIUS

L’empresa Més que Horta i la seua agricultura ecològica i els mini agents energètics al col·legi Sant Josep a càrrec de la Fundació Feníe Energia han protagonitzat, les primeres entregues de les ‘Docuhistòries’ on es mostren iniciatives, activitats i propostes de la ciutadania de la Vall d’Albaida realitzades amb el propòsit de millorar el futur. Una revolució quasi silenciosa que protagonitzen les i els veïns d’aquesta comarca i que, a través del seu contingut audiovisual, el COR aproparà a totes les ciutats i pobles que conformen la seua zona d’influència. En aquesta secció està previst que es documenten les històries al voltant del paper reciclat al Centre Ocupacional José Antonio Bodoque, el taller d’agricultura del CRIS, el tractament del compost a Carrícola i la vigilància dels voluntaris de Mariola Verda a Bocairent.

DIMARTS I DIJOUS

El llançament de nous capítols (6 en total per a cada modalitat), tindrà lloc cada dilluns per a ‘El Capità Vall Verda’ i cada dijous per a les ‘Docuhistòries’, a través del canal de YouTube del Consorci de Residus COR-V5 i fet visible a les seues xarxes socials.

Amb aquesta iniciativa, el Consorci de Residus basa la seua estratègia en un major acostament a les i els veïns de la Vall d’Albaida, fent visible el treball del COR i donant veu a les associacions i ciutadans que estan protagonitzant iniciatives destacades en el camp del medi ambient. “Cal recordar que la relació del COR amb la Vall d’Albaida no ha estat fàcil en els últims anys. La majoria de municipis de la Vall han esperat fins a 2015 per iniciar la seua entrada al COR, entre altres Ontinyent”, es reconeix des del COR, tot i afegint “el canvi s’ha produït des que el COR ha entés que el Pla de Minimització de la Vall d’Albaida, lluny de ser una cosa aliena, ha de servir d’inspiració per a l’adaptació del projecte de gestió”.