Multes per anar a per pipes, festes i aniversaris: Balanç de la fase 0

Una gran part de la ciutadania ha estat complint rigorosament totes les indicacions i mesures de seguretat durant la quarantena i, ara, durant la desescalada. Però, malauradament, sempre hi ha algú que no segueix les normes. Des d’ahir són moltes més les activitats que puguem realitzar al passar a la fase 1, com per exemple pujar a la caseta o reunir-nos amb un màxim de 10 amics o familiars en un domicili, sempre complint amb la distància recomanada i les mesures d’higiene. Però açò no estava permés fa només uns dies. Així en l’última setmana els cossos de seguretat van denunciar a gent per anar per pipes a les 23.00 hores, per celebrar un aniversari o per donar positiu en cocaïna.

MÚSICA I ANIVERSARI
Dues festes, dos encontres que encara no estaven autoritzats i en els quals els agents han hagut d’obrir expedient. Una d’elles corresponia a una festa que se celebrava en l’interior d’una casa al Poble Nou on s’havia reunit un grup de gent. Una altra va ser la celebració d’un aniversari que tenia lloc en un pis de Sant Josep. En els dos casos es van acometre les pertinents sancions.

POSITIU EN COCAÏNA
En els diferents controls que s’estan portant a terme en les vies urbanes, s’han detectat també alguns casos de positius en substàncies tòxiques. És el cas d’un conductor que va ser sotmés a un drogotest aquest dijous a la nit en una de les entrades de la població i va donar positiu per cocaïna.
També altres dos conductors van donar positiu en el test d’alcoholèmia en l’avinguda de Sant Francesc, amb una taxa de 0,60. Però el cas més significatiu va ser el d’un conductor de turisme que accedia al centre urbà per l’avinguda de València i va marcar un registre d’1,22 en el test d’alcoholèmia.


POU CLAR
Des del consistori, a més, s’ha recordat que el bany al Pou Clar continua prohibit mentre es mantinga l’actual estat d’alarma en els termes legals establits. Per contra es pot passejar i gaudir del paisatge natural tal com ja s’ha constatat que ho fan centenars d’ontinyentins que han estés el passeig pel llit del riu Clariano.