Tornen les misses, amb gel i mascaretes

Les celebracions de misses presencials en les esglésies d’Ontinyent han tornat hui. I ho han fet adaptant-se a les noves circumstàncies imposades per la crisi sanitària. En principi s’ha limitat l’aforament al 30% i s’han introduït alguns canvis en parts del ritual. La higiene i el distanciament s’incorporen a la pràctica religiosa en aquesta nova etapa.

D’entrada, tal com assenyala un comunicat emés per la parròquia de Santa Maria per a regular aquest retorn “es podrà accedir al temple fins a completar l’aforament autoritzat en cada fase” que serà d’un 30% a partir de hui, dilluns. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat la parròquia de Sant Josep.

En principi, s’intentarà regular aquest aforament a través de voluntaris i amb senyalització de separacions dins del temple. A més, les parròquies seguiran les directrius tant de les autoritats sanitàries com de l’Arquebisbat pel qual “s’haurà d’anar amb màscara i no llevar-li-la durant tota la celebració” i “a l’entrada del temple caldrà desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic”. Les piles amb aigua beneïda romandran buides i s’hauran de respectar les distàncies.

Però els canvis també afecten el desenvolupament d’algunes parts del ritual. D’aquesta manera, el gest de la pau es realitzarà amb inclinació del cap, sense contacte personal. I a l’hora de la comunió, aquesta es donarà sense càntics i a la mà. La col·lecta, en el cas de Santa Maria per exemple, es realitzarà després de l’ofici, a l’eixida del temple.

Es recomana a les persones més vulnerables, majors i malalts, que no acudisquen de moment a les celebracions.