La fase 1 permet en Ontinyent anar a les casetes a partir del dilluns

Encara que, en un principi, el govern espanyol havia dit que no estava permès, finalment ha rectificat i ha resolt la contradicció que suposava poder anar a hotels i allotjaments turístics però no a les segones residències. El mateix president del govern, Pedro Sánchez, ho ha afirmat al migdia en una roda de premsa i encara que en un principi es pensava que podia tractar-se d’una errada, al llarg de la vesprada diferents fonts oficials han subratllat que, definitivament, es pot anar a la segona residència sempre que aquesta es trobe en la mateixa província o illa. És un dels beneficis que comporta entrar en la fase 1, un avanç concedit per al departament de salut Xàtiva-Ontinyent a diferència d’altres de la Comunitat Valenciana que no ho han aconseguit.

Això sí continua mantenint-se la limitació de les reunions familiars a un màxim de 10 persones en aquesta fase 1 que comença el dilluns.

Altres de les mesures que ja s’havien anunciat i que són aplicables a la nova etapa que comença a principis de setmana són l’apertura dels establiments comercials i hostalers, amb les regulacions que s’han previst de limitació d’aforament i mesures de seguretat específiques.

També tornen a obrir les esglèsies per a rebre fidels a les misses i oficis religiosos encara que això també portarà una limitació d’aforament del 30% com a màxim de l’espai. D’altra banda també es permetrà reobrir les instal·lacions per a realitzar vetlatoris en el cas de l’acomiadament i soterrament de persones.