La FFCV atorga una de les primeres targetes verdes al C.F. Clariano

El partit no tenia més transcendència respecte al resultat. Els infantils del C.F. Clariano, com ho ha fet al llarg de tota la temporada, mostraven sobre la gespa la seua superioritat. El marcador reflectia un clar 4-0 quan es va produir la jugada clau.

El porter del Bocairent estava lesionat però els jugadors ontinyentins no se n’adonaren, encara que el seu entrenador Josele Ruiz insistia en què llançaren el baló fora. Van materialitzar el 5-0. El que va vindre després s’ha convertit en notícia. El Bocairent va traure del mig camp com és preceptiu. I, a indicacions de l’entrenador del C.F. Clariano, els jugadors locals es van quedar quiets i van permetre que els forans marcaren un gol que tractava d’equilibrar el que havia passat minuts abans. Tots els assistents van ovacionar i reconèixer el gest esportiu de l’equip local. Però, el reconeixement ha transcendit més enllà del partit i de l’estadi municipal.

La Federació Valenciana de Futbol ha decidit atorgar una de les seues primeres targetes verdes a l’equip del C.F. Clariano per distingir el gest que va tindre al partit contra el Bocairent. La Federació Valenciana va crear a finals del mes d’octubre aquesta targeta verda i va decidir incorporar-la als partits perquè siga mostrada “sempre davant d’una acció o gest extraordinari de joc net, quan el fet vaja més enllà del que s’esperava”. Aquesta circular és fruit de la feina del Comité de Valors i Esportivitat, ja que va ser qui va proposar aquesta sèrie de mesures a la Junta Directiva de la FFCV.

El partit va acabar amb aquest resultat de 5-1 per al C.F. Clariano. L’equip concedia el primer gol que ha rebut en contra en el que portem de competició i va ser, precisament, en aquesta acció decidida pel seu tècnic amb la implicació de tots els jugadors. Així, el C.F. Clariano ha volgut demostrar que es creu realment i fa bo el seu lema: “Jo practique el joc net”.