La finca El Port, complex de relax i agricultura ecològica

Els germans Santi i Ximo Prieto (La Cuina) han adquirit la propietat de la finca El Port al terme d’Ontinyent per crear el seu projecte més personal. Han decidit transformar l’espai en un complex on desenvolupar una activitat gastronòmica pròpia –

Es tracta d’un projecte a mig i llarg termini que té com a objectius identificats desenvolupar un hort ecològic que subministre part dels aliments del seu restaurant. Però, a més, la intenció és donar-li un ús d’oci a la finca, convertir el recinte en un complex on es puguen realitzar retirs de ioga i oferir una gastronomia saludable, una plantejaments que, tal i com coincideixen els germans Santi i Ximo Prieto “estan en consonància amb la nostra forma de vore i viure la vida”. La iniciativa pretén que l’espai puga possibilitar el relax i les activitats de ioga per tal de “parar i reconnectar”. Els impulsors de la idea estan convençuts que “no es pot prescindir del camp. Hem d’associar-nos amb el món natural”.

La finca El Port, en la carretera d’Ontinyent a Fontanars dels Alforins té una construcció de 1.900 metres quadrats, amb un terreny de 780 fanecades amb vinya, oliveres i terrenys sense cultivar. Està ubicada a 600 metres d’altitud i ofereix unes vistes privilegiades sobre el terme d’Ontinyent.