La Generalitat destinarà 14,2 milions per al nou hospital comarcal d’Ontinyent

La DANA va coincidir amb els primers passos, amb el procés de fonamentació en marxa. Era una fase delicada que, tècnicament precisa d’una actuació sense massa marges d’error perquè el que es consolidava era el futur Hospital comarcal d’Ontinyent. Va caldre parar les obres. Va caldre deixar assecar de manera adequada abans de reprendre les tasques. Mesos després, un virus va amenaçar al món sencer i va obligar a confinar el país. Durant 15 dies van tornar a detindre’s les màquines i els treballs dels operaris.

I, encara amb totes aquestes dificultats, el nou Hospital d’Ontinyent continua alçant-se i “s’estan complint els terminis. Anem a bon rime i l’empresa està fent-ho bé”, assegura la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, l’albaidina Carmelina Pla. De moment sembla que estiga funcionant el sistema establit prèviament de pagament per certificació de fases. L’empresa factura cada mensualitat en funció de treball completat. En 2020 ja s’han certificat i pagat 7 milions d’euros i encara queden altres 2 milions previstos.

PRESSUPOST 2021
Però la notícia important és la consignació en el pressupost de la Generalitat Valenciana per a 2021 d’una partida de 14,2 milions d’euros per a continuar afrontant els pagaments d’aquestes obres. La inversió suposa més de la meitat, exactament el 55%, del total que es destinarà en aquest pressupost autonòmic per a obres de construcció i reforma de centres hospitalaris, que compten amb una previsió total de 25,5 milions. És a dir, Ontinyent s’emporta la tallada més important. 

El percentatge també és representatiu perquè aconsegueix quasi el 10% dels 145 milions que s’han previst per a escometre tots els projectes sanitaris del pròxim any, comptant amb obres i equipaments.

Tal com explica Carmelina Pla “estem davant una pandèmia molt forta i res ha paralitzat aquest projecte, per la qual cosa es preveu que en el primer trimestre de 2022 puga estar finalitzat. Si es continuen complint els terminis i no sorgeix cap inconvenient major estarem en condicions de realitzar el trasllat en l’estiu d’aqueix mateix any”.

Als 30 milions de pressupost pluriennal d’obres caldrà sumar, una vegada finalitzat, la dotació d’equipament i tecnologia del nou hospital.