Ontinyent Participa ja té els 10 projectes finalistes

Foto: Luis Botella

Ja es coneixen els deu projectes finalistes d’Ontinyent Participa 20-21, dels quals la ciutadania escollirà cinc, amb les seues votacions, del 17 al 29 de novembre. El Consell de Ciutat d’Ontinyent escollia les deu inversions finalistes, dins del procés de priorització de projectes posat en marxa pel Govern d’Ontinyent perquè els veïns puguen participar activament en les actuacions municipals a executar en la ciutat.

Les 202 propostes presentades inicialment van quedar reduïdes a 67 després de la revisió dels departaments tècnics municipals, i realitzat l’anàlisi dels consells sectorials, el Consell de Ciutat seleccionava dijous les deu propostes finalistes que seran sotmeses a votació.

Una vegada triades les propostes finalistes, aquesta setmana s’informarà dels projectes, als quals es donarà difusió per part de les persones proposants a través de les xarxes municipals; i de com serà el procés de votació. Aquesta informació estarà també accessible a la pàgina web www.ontinyentparticipa.es, on els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent majors de 16 anys podran votar del 17 al 29 de novembre les cinc propostes que consideren més prioritàries.

Cal recordar que enguany, seguint l’exemple del Pla Tornem Junts, sols s’han admés obres el cost de les quals permeta adjudicar-les directament a empreses locals (48.000 euros en el cas d’obres, i 18.000 en despesa corrent), per tal que els projectes reactiven al màxim l’economia local, i que els diners del procés es queden a la ciutat.

PROPOSTES FINALISTES:

  • Adaptar cases per donar acollida a dones víctimes de violència de gènere amb atenció psicològica i acompanyament.
  • Ampliació del servei de trituració i contenidors de poda.
  • Condicionament de la senda dels Enginyers.
  • Creació de carrers lliures de vehicles motoritzats per als caps de setmana. Seria un o dos per barri.
  • Pou Clar. Ampliació pla d’ús, renovació de cartelleria, tancament accessos i clos. Una App per a reserves, que cree una base de dades per actuar en cas de Covid-19 i controlar aforament. Taules en la senda de l’Alba i pla estratègic de vigilància.
  • Taller de formació en noves tecnologies per a Tyrius i gent major.
  • Ampliació o transformació del Museu dels Gegants i Cabets per albergar els balls tradicionals.
  • Repoblar les serres.
  •  Campanya d’informació de joguines no sexistes: xerrades a pares, mares i infants per evitar la compra de joguines sexistes.
  • Campanyes comercials enfocades a la comarca per a fomentar la capitalitat comercial.