La Generalitat podria assumir la transferència del tren Xàtiva-Alcoi

En una entrevista concedida pel President de la Generalitat als periòdics que integren l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, entre els quals es troba El Periòdic d’Ontinyent, Ximo Puig ha deixat una via oberta perquè la institució autonòmica puga assumirn en un futur el tren Xàtiva-Alcoi.

El President ha indicat que, ara per ara, el primer és que el govern central execute els 150 milions d’inversió per millorar la línia. En un futur no es descartaria demanar la transferència del tren Xàtiva-Alcoi tal i com ja es contempla en una proposta on s’integren diferents trens de rodalia. “Amb Ferrocarrils de la Generalitat s’ha demostrat que és tot més fàcil, des de la proximitat”, ha exposat el President. A més, afegeix, que la transferència seria compatible amb que ADIF mantinguera la gestió de la via.

Aquesta és una de les qüestions que el President de la Generalitat va abordar amb els directors i editors de la Premsa Comarcal Valenciana en l’encontre que han mantingut aquesta setmana. Altres temes com la reindustrialització, el futur de la carretera CV-60 així com aspectes relacionats amb les comarques valencianes van tindre cabuda en una llarga entrevista que demà ofereix en la seua edició El Periòdic d’Ontinyent i que pot ser consultada, en versió audiovisual en aquesta web.