L’Escola de Famílies d’Ontinyent abordarà la problemàtica de l’Assetjament escolar

Una xerrada sobre l’Assetjament escolar, reprendrà l’Escola de Famílies d’Ontinyent el pròxim 11 de maig a la Sala Gomis. Una activitat impulsada per l’Ajuntament en coordinació en aquest cas amb el CEIP “La Solana”. Serà a les 19:00 hores, amb entrada lliure, i estarà a càrrec de l’exesportista professional Iñaki Zubizarreta, jugador en diversos equips de bàsket de la lliga ACB com CajaBilbao, Amway Zaragoza o Pamesa València. La vivència amb l’Assetjament escolar de Zubizarreta està plasmada al còmic “Subnormal, una història d’assetjament escolar”, editat per Panini en 2020 amb la seua supervisió, una experiència que el va moure a impartir xarrades i formacions per a tractar d’erradicar l’assetjament escolar en centres educatius.

El regidor d’Educació, Òscar Borrell, explicava que l’activitat “aborda un tema de molta actualitat. El 2 de maig s’ha celebrat el Dia Internacional Contra l’Assetjament escolar o Assetjament Escolar, amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest risc i buscar els mecanismes per evitar aquest mal, que hui en dia, s’ha convertit en un terrible perill per a la població infantil i juvenil. Comptar amb una personalitat tan reconeguda en la lluita contra l’assetjament escolar com Iñaki Zubizarreta és una oportunitat d’allò més interessant que animem a aprofitar a les famílies”.

La programació de l’Escola de Famílies 2023 ha abordat també al primer semestre de l’any altres assumptes d’interés com els trastorns de l’espectre autista, les investigacions científiques de dones d’Ontinyent o la resolució de conflictes en l’adolescència.