Generalitat i Premsa Comarcal suscriuen un conveni per a promoure la comunicació de proximitat

La Generalitat, a través de Presidència, ha subscrit un conveni de col·laboració amb l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana per a la realització d’activitats d’interés comú amb l’objectiu de promoure i valorar la professió periodística.

La signatura del conveni s’ha realitzat aquest dilluns per part del director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, i el president de l’Associació de Premsa Comarcal, Santiago Sanchis. Les activitats previstes a través del conveni, centrades a donar projecció als mitjans de comunicació de proximitat, compten un finançament de 12.000 euros.

El director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, ha destacat que és la primera vegada que la Generalitat aconsegueix un acord de promoció i defensa de les principals capçaleres comarcals i ha expressat la voluntat del Consell d’estendre la col·laboració per als pròxims anys.

En aquest sentit, Rostoll ha recalcat que l’acord permet a la Generalitat “tindre una relació directa” amb els mitjans de comunicació de proximitat, que “exerceixen un paper vertebrador del territori en la comunicació”, i permeten a la ciutadania conéixer el que passa en el seu àmbit més pròxim.

Per part seua, el president de l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis, ha assegurat que el conveni ofereix a l’Associació un “marc d’actuació” per a desenvolupar els seus objectius, i li permet “visibilitzar-se i tindre una projecció” en crear activitats en defensa i promoció de la comunicació “més pròxima”.

L’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, integrada per 12 mitjans de comunicació de les comarques de Castelló, València i Alacant, segons queda recollit en el conveni, organitzarà i coordinarà dues jornades en Dénia i Ontinyent d’assistència gratuïta sobre tema d’actualitat que són tractats diàriament pels mitjans comarcals.

En concret, la jornada prevista a Dénia, que es realitzarà demà dimarts 28 de març, està relacionada amb la labor que exerceixen les empreses compromeses amb el territori, mentre que se celebrarà a Ontinyent, prevista per als mesos de setembre i octubre, versarà sobre l’impacte de les festes emblemàtiques de les comarques de la Comunitat Valenciana.