La criminalitat a Ontinyent creix un 18,3% en tan sols dotze mesos

La criminalitat a Ontinyent creix. Així es desprén de les últimes dades del Ministeri d’Interior. Exactament, van ser 939 les infraccions penals registrades en la capital de la Vall d’Albaida pel Sistema Estadístic de Criminalitat durant el recent 2022. Un 18,3% més que les 794 que es van produir en 2021.

La sostracció de vehicles ha sigut la tipologia penal que més ha crescut en l’últim any, passant de les dues que va haver en 2021, fins a un total d’11, la qual cosa suposa un augment del 450%.

Mentre que no s’han registrat segrestos, homicidis dolosos, assassinats consumats o en grau de temptativa, sí que s’han produït delictes greus i menys greus de lesions i renyina tumultuària, creixent aquests un 11,1%.

Però un dels punts més preocupants del Balanç de Criminalitat és el referent als delictes contra la llibertat sexual. En 2022 es van produir tres agressions sexuals amb penetració, la mateixa xifra que en 2021. Mentre que la resta de delictes contra la violència sexual van passar de 6 a 10, la qual cosa suposa un augment d’un 66,7%.

De la mateixa manera, i amb exactament els mateixos números, les infraccions penals registrades com a tràfic de drogues han crescut també un 66,7% en tan sols dotze mesos.

Els robatoris tornen a créixer

En el Balanç del Ministeri, s’ometen les dades corresponents a 2020. Previsiblement, això es deu al fet que durant el confinament es va reduir, per raons més que òbvies, la criminalitat. Sent les circumstàncies de la pandèmia extraordinàries perquè aquestes dades realment pogueren ser tingudes en compte.

Així, mentre que la comparativa de les dades de 2019 i 2021 reflectien un notable descens en els robatoris amb violència i intimidació, en robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions i en furts. Ara, comparant amb les xifres de 2022, tots ells tornen a créixer. Les dades reflecteixen que s’han comés 8 robatoris amb violència (+60%); han sigut 93 els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions (+29,2); i 142 furts (+30,3).