La Generalitat Valenciana alça el confinament perimetral d’Ontinyent

Encara que les dades no acompanyen, Ontinyent veurà alçat el seu confinament perimetral aquest dijous. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Anna Barceló, en una roda de premsa en la qual a més han anunciat noves mesures per a tot el territori de la Comunitat Valenciana.

La justificació per a no estendre el confinament perimetral és justament que les dades no han millorat en 25 dels 29 municipis tancats, el que ha demostrat que no és una mesura efectiva. De la mateixa manera, Puig i Barceló explicaven que en adoptar mesures més estrictes en la totalitat del territori valencià, deixava de tindre sentit aquest confinament. 

Així, a partir del dijous a les 00.00 hores, tornarà a estar permés la lliure circulació més enllà del terme municipal d’Ontinyent. L’hostaleria romandrà tancada fins, de moment, el dia 31 de gener. Només estarà permés aquells establiments que realitzen menjar per a portar. També es tancaran tots els bingos i salons de joc. Els comerços deuran tancar a les 18.00 hores, exceptuant els establiments d’alimentació, farmàcies o essencials. A més, totes les instal·lacions esportives estaran tancades excepte per als esportistes professionals .

Quant al toc de queda, demanaran al Govern central avançar aquest a les 20.00 hores. Pel contra, es manté en sis persones el màxim de participants en encontres socials o familiars.

Des del govern municipal s’ha valorat aquest alçament del tancament perimetral com “el més oportú. S’ha comprovat que és una mesura inaplicable amb els recursos existents, la qual cosa ha generat molta controvèrsia entre el veïnat”. Mentre que si que els semblaria raonable avançar el toc de queda a les 20.00 hores “i aplicar mesures generalitzades i no locals davant un problema general. De tota manera, cal insistir en el fet que en aquests moments la vacuna més eficaç és la responsabilitat individual en el compliment de les normes, perquè l’administració no pot posar un policia darrere de cada individu”.