La gota freda començarà a remetre a partir d’aquesta nit

Després de la crítica jornada que es va viure ahir a Ontinyent i del dia complicat que es presenta per davant, les previsions anuncien la retirada de la gota freda a partir d’aquesta nit. Ontinyent està en alerta roja per pluges, en alerta taronja per tronades i en alerta groga per vent. El nivell roig desapareixerà a partir de les 23 hores i, segons la previsió d’AEMET, encara s’espera pluja intensa per a aquest migdia.

El meteoròleg Jordi Payà, d’Oratgenet, preveu que demà dissabte el dia siga “inestable i plujós. Pensem que les precipitacions que puguen registrar-se cada volta seran menys intenses, però encara podrà formar-se algun nucli més actiu que descarregue amb intensitat moderada o forta. Diumenge serà moment de gaudir del sol, temperatures més altes i fer balanç de la pluja registrada”.

Segons les xifres de l’Associació Valenciana de Meteorologia, a Ontinyent portem acumulats més de 64 l/m2 en el que portem de jornada de divendres. Si aquests se sumen als 298,8 que es van registrar en la jornada d’ahir, segons les dades de Pablo Guerra, responsable de l’estació meteorològica del col·legi La Concepción, l’episodi de gota freda a Ontinyent podria aproximar-se als 400 l/m2.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent han demanat a la ciutadania que “extreme les precaucions, sobretot les pròximes 2/3 hores, ja que és quan més aigua s’espera”. El consistori ha anunciat que al llarg del dia de hui “els serveis municipals intentaran restablir la normalitat” i també que està previst que l’ajuntament òbriga una “oficina d’atenció per tal de centralitzar les ajudes que el consell aprovarà el pròxim divendres”.

Està previst que a migdia visiten les zones més afectades per les pluges el diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, i el president del Partit Popular, Pablo Casado.

Tota la informació detallada sobre l’evolució de la gota freda i de les previsions la podeu trobar a la secció de l’oratge de la nostra pàgina web.