La innovació: el trampolí de Palmiers Original

La palmereta sempre ha sigut la germana xicoteta del croissant. De la seua mà, ha inundat taules de café i moments de rebosteria senzilla. Però la senzillesa d’un producte de pastisseria tradicional i consumit massivament també podia associar-se a sofisticació i elegància, disseny i estètica, sabors i renovació.

Així ho van entendre Teo Mora i Alejandra Ugena, un tàndem que ha creat la marca Palmiers Original per a insuflar-li nova vida a les palmeretes. Disposaven del portaavions des del qual havia d’enlairar aquest vol: l’obrador de Mora 1759. I la tècnica artesanal. Van afegir el disseny i l’estètica. En l’acabat, en la presentació. “La gent necessita sempre coses diferents, productes renovats”, explica Alejandra Ugena, arquitecta, creativa, responsable del màrqueting que embolica el producte. “Li vam fer un volt. Vam pensar en el potencial per a un públic més jove. Vam aconseguir elaborar una cosa que és molt atractiva visualment, una cosa que equilibra el disseny i la presentació amb el sabor”.

L’experiència de la saga confitera Mora (una de les primeres empreses artesanals d’Espanya que data de 1759) va contribuir a aqueix procés d’indagació sobre el producte. “Introduïm els processos d’injecció i de banyat. Afegim el detall final que decora el producte”, exposa Teo Mora. El resultat: palmeretes elaborades amb farciments a base de fruites, pralinés i xocolates i amb tot un marge de creixement que encara està per explorar. El procés d’elaboració permet una major perdurabilitat de les unitats.

Però tota idea empresarial necessita el combustible suficient perquè tinga un vol d’altura i prolongat. En aquest cas es va forjar a partir de maig, quan El Corte Inglés es va interessar pel producte. Amb la cadena de grans magatzems s’ha arribat a un acord que permetrà l’expansió de Palmiers Original de la mà del gegant comercial. S’oferirà de manera exclusiva dins de la seua gamma de dolç gurmet, com a producte distingit. Obriran córners en els centres de Pintor Sorolla a València i en els de Goya i Passeig de la Castellana a Madrid. A més, Palmiers Original també es podrà continuar adquirint en Mora, per internet i en establiments que aconseguisquen acord amb la signatura ontinyentina.

Més productes

Però aquesta idea, la de fer créixer productes coneguts, renovar-los i atorgar-los una nova vida no circumscriu únicament a les palmeretes de Palmiers Original, sinó que es fa extensible a altres creacions pròpies que sorgeixen de l’obrador de Mora 1759. Així es vinculen a aquesta mateixa iniciativa pannetones, roques i tòfones. “Creiem que existeix recorregut de futur perquè continuem investigant textures i sabors”, afig Teo Mora.