La interpretació conjunta de la marxa mora “Chimo” torna a fer vibrar la Plaça Major sota la batuta de Lidón Valer

La interpretació conjunta de la marxa mora “Chimo” tornava a fer vibrar aquest dijous la Plaça Major d’Ontinyent, dirigida enguany per la directora de Castelló Lidón Valer Cabaleiro, dins el tradicional acte de l’Entrada de Bandes de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

Dins d’aquest emblemàtic acte, al voltant de 1000 músics de les bandes oficials de cada comparsa desfilen a ritme de pasdoble partint de la plaça de la Concepció, carrers Gomis i Maians, passant per la Societat de Festers on reben una banderola commemorativa que els acredita com a participants del concurs, fins a arribar als peus del Castell de Festes. A continuació, tots els músics omplin la Plaça Major i interpreten “Chimo”, del mestre José Mª Ferrero Pastor considerada l’himne de les festes.

Enguany ha estat la directora castellonina Lidón Valer Cabaleiro l’encarregada de dirigir la interpretació conjunta de “Chimo”, convertint-se en la segona dona a fer-ho 36 anys després d’història d’aquesta celebració, després de la directora bocairentina Mª Pilar Vañó Bacete en 2015. Valer ha estat directora de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i és l’actual directora titular de la Banda Jove i la Banda de la Unió Musical Alqueriense, amb la qual ha guanyat diversos premis.

La directora acudia en finalitzar l’acte al despatx d’alcaldia, on signava en el llibre d’honor de l’Ajuntament d’Ontinyent acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, comptant-se també amb la presència de diverses autoritats institucionals, representants del món fester, i familiars del Mestre José Mª Ferrero Pastor, compositor de “Chimo”, entre els quals estava la seua vídua, Pilar Silvaje, qui des de 2012 no assistia a l’acte en l’Ajuntament. Pel que fa al concurs d’interpretació, el premi se l’emportava enguany la Banda Artístico Cultural de Montaverner, que acompanya a la comparsa Cruzados durant les festes.