La “Setmana Gran” dels Moros i Cristians d’Ontinyent conclou amb les ambaixades i la desfilada final

Les ambaixades i la desfilada final, donen hui dilluns per conclosa la “Setmana Gran” de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent. La jornada començava a les 10:00 hores amb la missa celebrada en la Parròquia de Sant Carles, on es troba el Santíssim Crist de l’Agonia. Després tenia lloc la batalla d’arcabusseria i l’ambaixada mora a càrrec de la comparsa Benimerins.

Als peus del Castell de Festes, l’ambaixador Juanan Alcaraz i el banderer Iván Mas, de la comparsa Benimerins, s’enfrontaven als seus homònims pel bàndol cristià, Vicente Bordera i Nacho Pastor, dels Cruzados. Tots quatre han representat la tradicional batalla, precedida dels textos de Joaquín José Cervino, que conclou amb el combat encapçalat pels dos capitans (Miguel Àngel Gandia, dels Cides i Vicent Martí, dels Mossàrabs) amb derrota dels guerrers de la creu.

Els cristians recuperen el castell a la vesprada, després d’interpretar de nou els versos de Cervino. Una volta els cristians han guanyat la batalla, se celebra la desfilada final que posa fi a la “Setmana Gran”, però les festes no es tancaran oficialment fins al pròxim 10 de setembre, diumenge quan tindrà lloc la pujada de la imatge del Crist de l’Agonia fins a l’ermita de Santa Anna.