La interpretació de “Chimo” supera les 300.000 visualitzacions des d’11 països a les xarxes socials municipals

El vídeo publicat per l’Ajuntament d’Ontinyent a les xarxes socials municipals de la interpretació d’enguany de la marxa mora “Chimo” en l’acte de l’Entrada de Bandes ha superat ja les 300.000 visualitzacions de persones d’11 països dels continents europeu i americà.

En concret, a més de visualitzar-se des de tota Espanya, l’acte desenvolupat a la Plaça Major arribava a Mèxic, Alemanya, Argentina, Colòmbia, Bèlgica, Regne Unit, Itàlia, Països Baixos, Portugal i especialment a França. La major part d’aquestes reproduccions arriben des de Facebook, 237.000, on a més a més era compartit en més de 3.300 ocasions. La resta de visualitzacions arriben des d’Instagram, YouTube i Twitter, xarxa en la qual es llançava en 3 posts diferents en 3 idiomes, valencià, castellà i anglés.

Altres vídeos de l’acte també han tingut una gran difusió, com el compartit a les xarxes per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que superava les 65.000 reproduccions i 770 compartits. La projecció nacional i internacional de l’acte de l’Entrada de Bandes cada volta és major, sent destacat per personalitats com el conegut xef internacional José Andrés, qui en l’edició de l’any passat mostrava públicament la seua admiració per la interpretació conjunta de la marxa mora “Chimo” a l’Entrada de Bandes de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, i la de Turisme, M. José Alhambra, valoraven positivament aquesta difusió per a la projecció dels Moros i Cristians d’Ontinyent “com una festa que va molt més enllà de l’acte central de l’entrada de divendres, amb més atractius que poden ser d’interés per visitar la ciutat en aquests dies”.