Millores del Pla Edificant en el CEE Vall Blanca

Les pròximes setmanes començaran unes obres de millora d’espais exteriors en el Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca. L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 42.330,91 euros de romanents del pla “Edificant” a aquestes millores. Es tracta d’unes obres que han finalitzat els seus tràmits previs i iniciaran pròximament, tenint un termini d’execució de 3 mesos, i estaran a càrrec de l’empresa Reycops Reformas y Construcciones SL.


El regidor de Territori, Òscar Borrell, recordava que “si bé és la Conselleria d’Educació de la Generalitat la que ha finançat tot el seguit d’actuacions del Pla Edificant, la gestió i execució de les obres ha estat íntegrament a càrrec de l’Ajuntament. Una bona gestió que ens ha permés obtenir uns diners de romanent que en cap cas sobraran, sinó que aprofitarem en benefici de l’alumnat d’aquest centre construït en 1987 i que estem adequant al segle XXI”, assenyalava.


Cal recordar que en 2020 ja es van fer obres del Pla Edificant en aquest centre, que amb una inversió de 130.000 euros van reformar l’aula-taller, executar millores tèrmiques i de climatització i adequació d’espais exteriors. Les obres que s’executaran es divideixen en 4 parts. La primera serà l’adequació de la zona exterior infantil, per tal que puga ser emprat com una extensió de la nova zona d’aules, aconseguint un espai segur per al seu ús per part de l’alumnat, amb tanques i una marquesina de protecció.

Una altra millora serà l’adequació de rampes i vorades en la zona del pati, on existeixen diferents tipus de paviments, uniformant tota la superfície exterior i eliminant irregularitats. La tercera intervenció serà l’adequació en la zona que condueix als horts, que compta amb un camí que presenta una sèrie de discontinuïtats a eliminar, executant-se una nova vorera. Finalment, s’actuarà en la pista esportiva del centre, desgastada pel pas del temps, amb una nova capa de pintura especial prèvia aplicació de tractament amb resina epoxi, i posterior marcat de la pista.