La Justícia avala l’ús del passaport COVID a la Comunitat Valenciana

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha autoritzat aquest dilluns l’ús obligatori del passaport COVID com a mesura obligatòria per a accedir a l’hostaleria, l’oci i els hospitals de la Comunitat. Des del Consell la intenció és implantar el certificat a partir del 3 de desembre, coincidint amb l’inici del pont de la Constitució. La norma tindrà de moment, una durada de trenta dies.

La sol·licitud d’aquest certificat de vacunació s’exigirà en establiments de restauració amb un aforament superior de 50 persones, locals d’oci, espais dedicats a activitats recreatives i d’atzar amb servici de restauració, visites a centres hospitalaris i residencies, així com festivals de música. esdeveniments i celebracions amb més de 500 assistents,. Les persones que vulguen accedir a aquests espais hauran de presentar el passaport covid –en paper o en mòbil– junt amb el document nacional d’identitat.

El TSJCV considera a més justificada la implantació del passaport Covid en tota la Comunitat Valenciana a la vista de la tendència homogènia ascendent i generalitzada de la corba pandèmica en tot el territori, la previsible mobilitat dels ciutadans davant la proximitat del Nadal i l’aparició de noves variants del Sars-Cov-2.

Quant a la seva exigència per a visitar hospitals i residències, tant públics com privats, els magistrats recorden que en aquests àmbits es produeixen “contactes pròxims i prolongats” entre pacients i visitants i en ells es troba “la població més vulnerable” i a vegades persones amb una immunitat a la malaltia disminuïda.