La Mancomunitat necessitarà un pacte de govern per a constituir-se

Després de les eleccions, els partits comarcals miren cap a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, l’ens supracomarcal que es constitueix amb 68 consellers, contant el president, i que després de l’entrada en vigor de la nova llei de Mancomunitats, es conformarà “amb dos consellers de cada població de la comarca”, segons expliquen fonts consultades.

Tot apunta al fet que els dos designats de cada localitat seran de les llistes més votades de cada poble. En una primera aproximació, el plenari de la Mancomunitat estaria conformat per 6 consellers de La Vall ens Uneix (Ontinyent, El Palomar i Bufalí); 22 del Partit Popular; 22 del PSPV-PSOE (incloent-hi a Unitat per Llutxent); 14 de Compromís; 2 X Montitxelvo i 2 Units som Terrateig.

Donat que cap partit té la majoria absoluta per a decidir el govern de la Mancomunitat, fonts consultades apunten a la necessitat de crear un pacte entre PSPV-PSOE i PP o PSPV-PSOE i Compromís, que determine la formació d’aquest ens comarcal.

Pel que respecta als terminis per a constituir la Mancomunitat de Municipis, caldrà esperar que tots els ajuntaments de la comarca es constituïsquen i això serà “el 15 de juny. A partir d’aleshores, amb la llei a la mà, hi haurien dos mesos hàbils perquè la Mancomunitat es conforme. I això seria el 15 d’agost, festiu, pel que, segons la llei, si eixe dia no es pot dur a terme, hauríem d’anar al dissabte més pròxim al 15 d’agost”, expliquen des de la Mancomunitat. Per tant, “el que volem és que els ajuntaments designen als seus consellers com més aviat millor i puga’m constituir la Mancomunitat abans que acabe juliol”.