La Milagrosa manté que planteja ser cooperativa “a proposta del regidor d’Educació”

Des de La Milagrosa han emés un comunicat contestant algunes de les qüestions relacionades amb la situació que viu actualment el centre educatiu. 

En aquest sentit, ha manifestat que el professorat no pretén en cap cas “apropiar-se” del centre educatiu, “tal com ha pretés difondre un mitjà de comunicació local de forma inexplicable. Mai no ha sigut aquesta la intenció del professorat” per això denuncien “la campanya de desprestigi que s’està portant endavant, qüestionant la professionalitat i la reputació del centre educatiu La Milagrosa”.

Tant el professorat com les famílies defenen i volen continuar amb l’ideari catòlic i integrador heretat de les Filles de la Caritat, la línia educativa que sempre ha tingut el centre i “pretén continuar tenint”.

La proposta que presenta el professorat de Cooperativa Educativa, “sorgeix per una proposició que el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent realitza a les famílies i a l’equip directiu del centre”. Per això, el professorat valora aquesta opció i la presenta al Patronat de la Fundació.

Cal tindre en compte que el centre des de l’any 2017, moment en el qual les Filles de la Caritat deixen la institució, ha sigut gestionat pels professionals del centre i el gerent de la Fundació.

El Centre Educatiu en cap moment vol deixar de formar part de la Fundació, “sinó que pretén seguir en aquesta institució històrica, continuar amb la seua aportació professional i sumar esforços perquè La Milagrosa continue sent un centre referent en l’àmbit educatiu”.

També tenen paraules d’agraïment cap al president de la Fundació, la resta de patrons i al gerent, “per l’esforç que estan realitzant per a fer efectiva la construcció de la futura residència de la Beneficència, un projecte que esperem que es faça realitat en breu i que no haguera sigut possible sense la seua implicació i decisió”.

Respecte a la conformació dels nous estatuts de la Fundació, “confiem i sol·licitem que el nombre de patrons i vocals passe a ser de 9, i d’aquesta manera tinguen cabuda en la Fundació vocals que representen tant al Centre Educatiu com a la Residència. Al mateix temps, sol·licitem que la resta de vocals que representen a la societat civil siguen triats mitjançant processos de participació”.

Finalment, d’acord amb els anteriors estatuts, “instem que en cas d’hipotètica dissolució de la Fundació, els béns siguen íntegrament destinats a l’Ajuntament d’Ontinyent, que els destinarà a fins d’interés anàleg”.