La Mostra de Cinema d’Ontinyent inclou la comèdia ‘Toscana’ de Jorge Calatayud

Novembre és sinònim de setè art, ja que té lloc la 21a Mostra de Cinema d’Ontinyent que començava fins al 2 de desembre.

Aquesta cita amb la gran pantalla arriba formant tàndem el Festival de Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per ACICOM – Ciutadania i Comunicació i Acció Cultural del País Valencià, per oferir una programació ben completa, amb propostes de pel·lícules amb temàtica social.

Així, es projectaran en els cinemes del Centre Comercial El Teler, títols guardonats en el festival esmentat com ara, Las cartas perdidas, La butaca de la puta, Persona no humana i Una elefanta sobre la tela de una araña, entre altres. També hi haurà nominats als Premis Berlanga 2022, que es lliuraran dissabte 12 de novembre, com Vasil i El agua.

Per tant, s’han programat dotze llargmetratges, un dels quals és d’animació, en col·laboració amb el Festival d’Animació d’Alcoi – ANIMALCOI, un curtmetratge i la visita d’una directora, Avelina Prat. Aquesta presentarà el seu film Vasil a Ontinyent, el 18 de novembre, a les 20.00 hores. També visitaran l’Utiye dos directors: Vicent Monsonís, qui presentarà Dripping, dissabte 26 de novembre, a les 20.00 hores, i Pau Durà. Aquest últim donarà a conèixer a Ontinyent el seu segon llargmetratge, Toscana, juntament amb l’ontinyentí, ajudant de direcció, Jorge Calatayud, el 2 de desembre, a les 20.00 hores. Com explicava Calatayud a aquest periòdic en finalitzar el rodatge de Toscana: “Ha sigut un dels rodatges més divertits de la meua carrera professional. Comèdia en estat pur i amb uns actors amb un talent immens per a generar riure”. En la pel·lícula, Calatayud compartia treball al costat de Malena Alterio, Edu Soto, Franscesc Orella i Xavier Mira.

Totes les pel·lícules es projectaran en la sala de l’Utiye dels cinemes del Centre Comercial El Teler, fins al 2 de desembre. Les sessions de dilluns a dijous seran a les 18.00 i a les 20.00 hores, mentre que divendres, dissabte i diumenge, sumaran a aquestes dues sessions, la de les 22.00 hores. Tota la programació, en la pàgina web: www.cineclubutiye.com.