400.000 euros per convertir l’actual Hospital en un centre de malalts crònics

Una de les qüestions més rellevants dels pressupostos autonòmics per al pròxim any referents a la comarca de la Vall D’Albaida és la del nou Hospital General d’Ontinyent, al qual es destinaran 35.536.000 euros per a la posada en marxa, prevista per al primer trimestre del 2023, si els terminis no s’endarrereixen.

Després de quatre anys des que s’iniciaren les obres del nou centre, l’activitat hospitalària d’Ontinyent i part de la comarca es traslladarà deixant lliure l’edifici de l’actual hospital.

Com ja va avançar El Periòdic d’Ontinyent l’agost del 2021, l’actual centre es remodelarà i adaptarà les instal·lacions per convertir-se en Hospital d’Atenció a Crònics i de Llarga Durada (HACLE). Per fer-ho, es construirà una nova planta que substituirà l’edifici on ara hi ha la direcció de l’hospital. Amb aquest objectiu, la Generalitat Valenciana ha programat 400.000 euros per a aquesta conversió. Aquestes dues partides sumen més de 36 milions d’euros el 2023 per a infraestructures sanitàries a Ontinyent.