La neu comença a fer acte de presència a la comarca

La Serra de Mariola s’ha despertat aquest matí amb bona part del seu terreny cobert per la neu. Aquest fet ens anuncia un cap de setmana gèlid, marcat per les baixes temperatures i el vent. Una situació que es perllongarà al llarg de la pròxima setmana, segons anuncien les previsions.

Des d’Oratgenet, Jordi Payà preveu perquè les precipitacions afecten Ontinyent “fins a primera hora de la vesprada, quan el mestral acabe imposant-se per tot arreu i escampe la nuvolositat. La cota de neu estarà al voltant dels 600 metres”.

Demà, dissabte, “es mantindran el vent i el fred però desapareixeran la pluja i la neu. Pot ser, les temperatures pugen un poc al centre del dia però l’ambient encara serà molt fred”.

Diumenge, tornarà la pluja i la neu al centre i sud de la Comunitat Valenciana. L’Agència Estatal de Meteorologia preveu per a Ontinyent precipitacions al llarg de tot el dia (amb una probabilitat d’entre el 60 i el 100%) i temperatures que oscil·laran entre els 2 i els 11 graus.

Dilluns continuarà la pluja i baixaran les temperatures, una situació que es repetiria dimarts i dimecres, jornada en la qual AEMET anuncia un 55% de probabilitat de neu a la capital de la Vall d’Albaida.

La imatge que acompanya aquesta notícia ha estat presa aquest matí a Bocairent. Aquesta localitat enceta hui el cap de setmana de les festes de Moros i Cristians i sembla que, tal com als bocairentins els agrada, el fred i la neu els acompanyarà.