Una campanya solidària d’ajuda als refugiats

El perruquer Toni Ribera viatjarà aquest mes a Grècia per a posar el seu granet d’arena pentinant als refugiats sirians. Sota els paraigües del col·lectiu ‘Tisores solidàries’ aquest ontinyentí a més de desplaçar-se a Atenes, ha volgut fer partícip a la seua ciutat, en la recollida d’articles de neteja personal per a aquest col·lectiu de refugiats que viuen un moment molt dur de les seues vides.

D’aquesta manera, fins al dos de febrer les seues dues perruqueries -plaça Ausiàs March i en Centre Comercial El Teler- acullen la donació d’articles de neteja personal com tovalletes higièniques, bolquers, compreses i gel, perquè són els productes que més necessiten els refugiats. “Sé que en la societat actual estem desencantats d’oferir ajuda humanitària perquè no sabem que final tindrà el nostre suport. La part positiva és que jo mateix estaré a Grècia i veuré en primera persona el repartiment d’aquests articles tan necessaris per als refugiats”, explica Toni Ribera.
Al mateix temps indica que “m’ha sorprés com els ontinyentins s’estan bolcant en aquesta trucada d’ajuda, aportant articles de neteja, siguen clients o no, i fent donacions de diners, ja que també existeix un compte corrent a aquest efecte”.

El 21 de febrer partiran d’Espanya un total de 14 perruquers, que han anat creant prèviament esdeveniments per a recaptar més fons. Així el pròxim 11 de febrer hi haurà un esdeveniment en el celler Alt Alella (Alella, Barcelona) a aquest efecte. Com detalla Toni Ribera, “nosaltres ens paguem les despeses del viatge a Grècia i resulta gratificant no solament donar, sinó tot el que estic rebent pel fet de prendre part en aquesta iniciativa solidària”.

‘Tisores solidàries’ és un projecte liderat per perruquers que treballen de manera especial amb els refugiats, cuidant el seu cabell i la seua higiene personal. D’aquesta manera contribueixen al seu desenvolupament físic i psicològic en condicions de dignitat.