La novel·la ‘1984’ fil conductor del concert de Celtas Cortos

Aquest diumenge, el conegut grup Celtas Cortos tornarà a Ontinyent amb un espectacle multidisciplinari que unirà música i circ i que es basarà en l’obra ‘1984’ de George Orwell. Aquesta no serà la primera ocasió que el grup de folk rock visitarà la ciutat, ja ho va fer a 2015 acompanyat per l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, en una actuació que va omplir el Teatre Echegaray.

Sota el nom ‘Si el mundo está en sus manos‘ Celtas Cortos actuarà acompanyat per Azar Teatro, artistes circenses i EfimerARQ, i interpretaran per al públic un diàleg entre dos personatges de diferents èpoques, el passat i el present, amb l’objectiu comú de trobar un futur millor. A més, les instal·lacions artístiques estaran realitzades a partir de material rebutjat, unint així el passat i el present.

Encara és possible adquirir a través de la web de Caixa Ontinyent entrades anticipades per aquest peculiar i original espectacle que tindrà lloc diumenge a les 19:00 hores al Teatre Echegaray.

 

Un cap de setmana ple d’oci

Però abans del diumenge, hui hi ha altres dues propostes que destaquen entre el calendari d’oci i cultural de la ciutat, la presentació de la mà de Belinda Washington del vídeo i el logo de la capitania dels Mudéjares i l’homenatge al ciclista Markel Iriziar.

La primera d’aquestes activitats serà la de la capitania mora. A partir de les 19:00 hores, a la seu de la comparsa Múdejares al carrer Piu XII, l’actriu i presentadora, Belinda Washington serà l’encarregada de presentar als assistents el vídeo de la capitania, on es donaran les claus del que l’exèrcit moro està preparant per a les pròximes festes. Després de la presentació tindrà lloc un vi d’honor. Cal destacar que el tram del carrer Piu XII entre Ramon i Cajal i Literat Pare Galiana estarà tallat al transit per aquest esdeveniment.

D’altra banda, a partir de les 20:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, tindrà lloc l’homenatge al ciclista basc Markel Irizar, qui va patir càncer de testicles als 22 anys. Aquest acte està organitzat per l’Associació Anima, Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé, Eurobikers i ADIEM. A més de l’homenatge al ciclista, se celebrarà una xerrada-col·loqui, en la qual participarà Markel Irizar, la seua mare, l’atleta Natacha López, qui va superar també un càncer, i Sonia Francés, psicòloga d’Anima.