La pèrdua de serveis a l’hospital provoca una reacció política en cadena

A partir de l’1 de juliol la planta de medicina interna, la tercera, de l’Hospital d’Ontinyent deixarà de prestar aquest servei. La falta de facultatius s’esgrimeix com a causa principal que està darrere del tancament, almenys, durant aquest estiu. Des del departament Xàtiva-Ontinyent s’insisteix que la mesura és temporal, que es durà a terme durant el període estival. A més, incideixen en què, després de l’estiu, la tercera planta es reobrirà i reprendrà la seua funció habitual. Així, a partir del pròxim mes la tercera planta de l’hospital es convertirà en una UCE, és a dir, una Unitat de Curta Estada, per a pacients que, per exemple, hagen d’estar un parell de dies en observació. No obstant això, la notícia ha aixecat una reacció política en cadena.

Reaccions

El divendres, l’alcalde d’Ontinyent , Jorge Rodríguez, anunciava la convocatòria urgent del Consell Veïnal i del Consell d’Inclusió Social per a abordar l’anunci del tancament del servei de medicina interna a Ontinyent. Es convocarà en la reunió als portaveus dels grups municipals que tenen representació a l’Ajuntament.

En la mateixa línia el partit que posseeix el govern local, la Vall ens Uneix qualificava el fet, a través del seu portaveu Natàlia Enguix, com “una de les majors retallades que ha sofert la sanitat pública d’Ontinyent i de la comarca de la Vall d’Albaida en els últims anys”.

Govern i oposició municipal s’unien en la crítica. Des de les files populars es denunciava “el caos que s’originarà en la sanitat d’Ontinyent a partir de l’1 de juliol després de la pèssima decisió adoptada per la Conselleria de Sanitat”. Els populars exigien al govern local que “realitze les gestions sanitàries per a evitar un altre desastre sanitari a la ciutat”.

Compromís també ha expressat la seua preocupació i disconformitat per la pèrdua de serveis a l’hospital de la ciutat i hi ha qualificat de “pèssima notícia per a la qualitat de l’atenció sanitària”, en paraules del regidor d’Ontinyent i portaveu de la Vall d’Albaida, Nico Calabuig. A més la formació valencianista traslladarà la qüestió a les Corts a través del diputat, Jesús Pla. “Traslladarem la qüestió a les Corts Valencianes per exigir explicacions i conéixer amb detall quines accions concretes s’adoptaran per garantir l’atenció sanitària de qualitat a Ontinyent i la Vall d’Albaida”, denuncien.

Per part seua, Jorge Rodríguez, confirmava que s’havia dirigit al conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, i a la gerent del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, Margarita Llaudes, exigint que reconsidere aquesta decisió i sol·licitava una reunió urgent amb la gerència del departament. Margarita Llaudes confirmava el divendres que aquesta setmana es mantindrà una reunió informativa.

Convoquen una concentració

Més enllà de les disconformitats polítiques, la Coordinadora de Pensionistes de la Vall d’Albaida ha convocat un concentració per a traure al carrer la protesta. L’acció està prevista per al dilluns 4 de juliol, en la plaça de la Concepció,  a les 19:00 hores,  “per a exigir la paralització del tancament, que sumat a altres casos que ja s’han produït anteriorment estan deixant el nostre hospital sense serveis sanitaris havent de desplaçar-nos a Xàtiva o a València per a ser atesos”, reclamen.