Ximo Puig diu que encara hi ha temps per a decidir l’alcaldable socialista d’Ontinyent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, visitava divendres passat la localitat d’Aielo de Malferit en un acte de la campanya ‘L’oportunitat és ací’. L’acte va estar marcat per una forta presència mediàtica la qual preguntava al president sobre la imputació de la vicepresidenta Mónica Oltra, per suposadament, encobrir els abusos del seu exmarit a una menor tutelada.

En la seua qualitat de secretari general del PSPV, Ximo Puig també es va referir al mapa polític amb el qual es troben els socialistes en una comarca on, després de la desfeta de 2019 tenen molt a reconquerir. “En aquesta comarca s’està fent un esforç molt gran. En la sanitat per exemple hem invertit més de 40 milions a l’Hospital d’Ontinyent que es podrà inaugurar a principis del pròxim any. Per a nosaltres el prioritari és el benestar social. Els socialistes són molt necessaris en aquesta comarca”.

I respecte a l’aposta per Ontinyent, Ximo Puig va ser preguntat clarament: Serà Rebeca Torró? I tampoc va deixar cap titular, com era més que previsible. “Seran els companys els que decidisquen sobre aquest tema“, va avançar puntualitzant que “encara estem lluny d’aquest moment, encara queden molts mesos, però el que sí que és clar és que hi haurà una proposta política de progrés per a Ontinyent, que és una ciutat fonamental per a entendre a la Comunitat Valenciana. Farem el possible perquè Ontinyent estiga connectada amb el projecte de progrés”.

Acte de partit

El socialisme de la Vall i el de la Costanera es donaven cita perquè, a pesar que el president manifestava que encara queda temps, molts mesos, el cronòmetre electoral ja s’ha posat en marxa i ha iniciat el seu descompte. Alcaldes i regidors departien mentre esperaven l’arribada de Ximo Puig sota una xafogor terrible. El secretari general de la comarca, Fede Vidal, i el de la província, Carlos Fernández Bielsa rememoraven el moment en el qual, en l’últim congrés comarcal en el qual l’alcalde d’Alfarrasí va assumir el comandament dels socialistes de la Vall, van proclamar el seu desig perquè Rebeca Torró fos l’alcaldable d’Ontinyent.Setmanes després era nomenada consellera. Ara aquest desig es complica perquè hauria de renunciar al càrrec no per a presentar-se però sí per a fer campanya de cara a les municipals. Tot això amb el temps corrent cap al mes de maig de 2023.