La periodista Maribel Vilaplana tanca el Formworking impulsant la comunicació d’alt impacte en les empreses locals

El Formworking 2022 d’Ontinyent ha conclòs aquest dimecres al Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana després de cinc tallers formatius, que han comptat amb la participació d’autònoms i representants d’empreses d’Ontinyent.

Així, l’acte s’iniciaba amb la intervenció de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui inaugurava la jornada destacant l’aliança entre Ajuntament d’Ontinyent, l’Escola d’Empresaris EDEM, l’Agència de Marketing Prionomy i Caixa Ontinyent per “acostar formació en habilitats directives a la nostra ciutat. Una formació que, habitualment, sols està disponible en grans ciutats com València, Alacant o Madrid”. Durant l’acte de cloenda, Rodríguez també anunciava que “s’ha afegit una nova jornada per al pròxim 6 d’abril, que serà en aquesta ocasió a les oficines d’EDEM sobre digitalització en la Pyme per millorar la seua competitivitat.

Per la seua part, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, destacava “la bona acollida que ha tingut aquesta formació, que ha permet dotar a les empreses de nous coneixements. Estem segurs que servirà per a potenciar la competitivitat de les nostres empreses, formar i retenir el talent local”.

La formació era impartida per Maribel Vilaplana, periodista i consultora en comunicació, qui parlava sobre ‘Comunicació d’Alt Impacte‘. Durant la conferència, Vilaplana destacava que en comunicació “no cal ser bons, sinó també cal paréixer-ho“. Per això, donava claus com mantenir contacte visual o evitar el “autoabrazo”. Així mateix, Vilaplana insistia que en comunicació cal transmetre “emocions. Per això, la primera emoció que cal controlar i gestionar és la por i sobretot el pànic, que és l’estat posterior”.

Al final de la jornada, Javier Cabedo com a representant de l’empresa Protectel, destacava la importància d’aquesta iniciativa perquè “hem gaudit d’una formació de qualitat i això redunda en el benefici de les empreses i la professionalització de les empreses”. D’altra banda, Alicia Olcian de Cluster Innovall indicia que “ha sigut molt productiu en cadascun dels seus mòduls i molt nutritiu i sobretot aplicable al nostre dia a dia”.

En aquesta mateixa línia, es pronunciava la directora de comunicació de Ontinet.com, Francisca Barahona, qui indicava que “ha sigut una iniciativa molt interessant perquè qualsevol informació que reps per millorar en el dia a dia” i destacava que “des de la nostra empresa, vam creure convenient que en funció de la informació que anava a transmetre’s vinguera el professional que més contacte tinguera per així optimitzar el coneixement”. Finalment, Luis Plaza de Previnsa destacava que ha “estat molt innovador i ha servit per a prestar atenció a qüestions que no solies fer-ho. Et quedaves en ganes de més”.