El ballet Òpera actua en un carnestoltes multitudinari de Luxemburg

Integrants d’Òpera durant el seu viatge a Luxemburg.

El ballet Òpera d’Ontinyent es desplaçava el passat cap de setmana fins a Petánge (Luxemburg) on tenia lloc el tradicional carnaval que se celebra cada any des de 1955. Petánge esperava amb els “braços oberts” a les 20 ballarines ontinyentines que van oferir l’espectacle ‘Guerreras de las espadas‘. La coreografia va estar acompanyada per 12 músics que van interpretar ‘Creu Daurada’ i dirigits per Jordi Piera, company del centre des de les seues primeres actuacions a l’estranger, així com una esquadra cristiana.

Un viatge molt especial per a la companyia de dansa, ja que els recordava a desplaçaments anteriors com el realitzat en 2007 a la ciutat francesa de Mentón. “Va ser una rebuda calorosa i molt professional per part del comissionat de la ciutat que ha fet que ens sentírem com a ciutadans d’allí i en bona companyia al costat dels altres grups”, descriuen.

“Des de la direcció del Ballet hem de donar suport al treball de la nostra gent, ballarins , músics i persones que ens han acompanyat formant l’esquadra, és un orgull i una gran oportunitat poder participar en aquestes desfilades internacionals, portant la nostra essència festera”, continuen.

Un viatge que va tenir alguna complicació però finalment es va realitzar reeixidament. “El problema del carburant, les anul·lacions d’avions a pocs dies de la eixida, la vaga del transport, la facturació del vestuari, instruments i elements com les espases que encara que no són de metall donaven molts problemes per a poder facturar-les…Tot es complicava amb el pas dels dies, però al final tot se solucionava gràcies a la disposició de grans persones que han recorregut milers de quilòmetres perquè el grup pogués brillar com van brillar”, conten.

Així i tot, no va ser l’única actuació del ballet. Un dia abans de viatjar a Luxemburg van actuar en les festes de la Magdalena. Encara que la coreografia va estar passada per aigua, aquestes no va impedir que les ballarines i els ballarins interpretaren la coreografia ‘Arpha’, en la que demostraren “una gran resolució” enfront de l’adversitat del temps.

El ballet Òpera actua en un carnestoltes multitudinari de Luxemburg El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent
Músics que també van participar en la desfilada.