Més de 100 artistes donaran vida a la versió íntegra de la sarsuela ‘Cançó d’amor i de guerra’

Aprofitant els actes de celebració del 75 aniversari de la Societat Unió Artística Musical Ontinyent i el 75 aniversari de la mort de Rafael Martínez Valls el 7 de maig es representarà la sarsuela ‘Cançó d’amor i de guerra’ d’aquest compositor ontinyentí, al Teatre Echegaray. Serà el plat fort d’aquesta efemèride i la primera vegada que es representarà a la capital de la Vall d’Albaida de forma completa, en el que els organitzadors han definit com una iniciativa ambiciosa, molt bonica i il·lusionant.

Una altra particularitat és que aquest esdeveniment compta amb una àmplia implicació del teixit associatiu cultural de la ciutat i que mobilitzarà més de 100 artistes sobre l’escenari. La sarsuela té dos actes, amb una duració de dos hores en total, amb un intermedi. Hi haurà una limitació de músics sobre l’escenari, per donar cabuda als prop de 40 integrants del Nou Orfeó, els solistes i el Grup de Danses d’Ontinyent. Això sí, el director, Ramón Garcia, apuntava que els músics s’alternaran entre el primer i el segon acte perquè puguen participar d’aquest fet extraordinari. A les entitats culturals participants se suma la Colla de Campaners i La Nostra Terra, aquesta última amb la revisió del text, i el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha incidit en “el treball de recerca i d’investigació de la Unió Artística Musical per a visibilitzar l’obra de Rafael Martínez Valls, així com agrair la col·laboració entre entitats culturals de la ciutat que treballen per un mateix objectiu: promoure la cultura”.

Des de la Unió Artística han volgut destacar que el més important és conèixer la importància de Martínez Valls, “no sols pel nom del col·legi o d’un carrer, sinó descobrir la seua obra en la seua ciutat natal”. Aquest és el principal propòsit d’una iniciativa cultural de tanta envergadura.

Com apuntava el vicepresident de l’entitat, Manolo Martínez, les entrades eixiran a la venda a partir de dilluns, 4 d’abril, en la seu de l’entitat, de 9.30 a 13.30 hores i costaran un donatiu de 12 euros per tiquet.

En la roda de premsa celebrada hui també es comptava amb la presència dels representants del Nou Orfeó, la presidenta Inma Pla i el director i també solista en aquesta representació, Alexis Jornet, manifestant “el repte rellevant i la il·lusió”, de participar en aquesta iniciativa, així com el subdirector, arxiver de la Unió Artística i coordinador de tot el projecte, que donava detalls tècnics del punt àlgid de l’efemèride del 75 aniversari.