La Plaça Major, la Beneficència i l’estadi El Clariano en les inversions del Pacte de Diputació

El grup polític Ens Uneix ha fet públiques les inversions dels 15 milions que s’han pactat amb el PP per a entrar en el govern de la institució provincial. Les actuacions previstes tindran incidència, a més d’Ontinyent, en altres cinc municipis de la Vall d’Albaida: El Palomar, Beniatjar, Benissoda, Bufali i Benicolet, tot just en aquells on la força municipalista governa.

Pel que respecta a les inversions compromeses per a la capital de la comarca, la suma total seran 10,5 d’eixos 15 milions acordats. Entre les actuaciones més destacades cal apuntar cap a la reurbanització de la Plaça Major (1,5 milions d’euros), una aportació per a la construcció de la nova residència de majors de la Beneficència (1,5 milions d’euros) o la més quantiosa dotada amb 1,6 milions i que anirà destinada a un projecte de reforma i modernització de l’estadi municipal El Clariano.

Però, a més, la carta de peticions acordades amb el PP també preveu l’adquisició i potenciació de l’estació de trens d’Ontinyent, amb una dotació d’1 milió d’euros. I amb la mateixa quantitat es preveu la reforma integral del pavelló municipal d’esports, un pla de rehabilitació per al Poble Nou i la Vila o la millora de l’eficiència energètica en la piscina coberta.

El llistat, pel que respecta a Ontinyent, es completa amb inversions per a l’ampliació del centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional (600.000), la construcció d’un centre per a persones amb TEA (400.000), una aportació per al Museu Tèxtil (400.000) i el foment del transport urbà gratuït (500.000).

En quant a la comarca, Beniatjar rebrà 600.000 euros per un centre d’interpretació del Benicadell i un local multiusos; Bufali, 600.000 per a la construcció de vivendes de lloguer; Benissoda, 500.000 per a l’ampliació de l’Ajuntament i creació d’un magatzem municipa; Benicolet, 1 milió d’euros per a un nou auditori municipal i El Palomar, 600.000 euros per a l’ampliació i adequació de l’Ajuntament.