La Plataforma per la Reindustrialització Territorial insta a Rafa Climent a crear un Observatori de Matèria Primera

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial –integrada per COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida), FEDAC (Federació Empresarial Alcoià-*Comtat) i IBIAE (Associació d’Empresaris Foia de Castalla)– s’ha reunit a Ibi amb Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb, la finalitat de proposar-li tres accions per a les empreses industrials i els autònoms.

Una de les conseqüències econòmiques de la conjuntura actual és la volatilitat de les matèries primeres, la qual cosa provoca un escenari d’inestabilitat. En aquest sentit, la Plataforma hi ha plantejat la creació d’un Observatori de la Matèria primera. Consistiria en una eina pública perquè les empreses coneguen contínuament el valor de les matèries primeres i el seu origen, sent consultable per les indústries de la Comunitat Valenciana.

La segona acció traslladada al conseller Climent és la reactivació de l’agent de proximitat de les associacions multisectorials amb l’Administració per a reforçar aquesta vinculació. D’aquesta manera, s’establiria un servei-col·laboració on quede reflectida aquesta sinergia per a arribar de forma més directa al teixit empresarial dels territoris i ser finestreta col·laboradora entre Administració i empresa. Quant a l’última de les actuacions, la Plataforma proposa al conseller d’Economia Sostenible una opció amb la qual materialitzar possibilitats perquè les micropimes puguen sol·licitar ajudes a través de projectes conjunts, tant d’empreses com d’autònoms, per a la renovació o adquisició de maquinària.

Aquestes propostes que efectua la Plataforma per la Reindustrialització Territorial estan enfocades perquè es beneficien totes les empreses i autònoms de la Comunitat Valenciana. Aquests conceptes i idees busquen resoldre qüestions i problemàtiques comunes a la indústria del territori valencià per a arribar a la microempresa i als autònoms industrials, partint de les necessitats de les empreses d’aquestes comarques.
Així mateix, també es van tractar assumptes relacionats amb la logística, la relocalització, polígons, fons europeus i l’aplicació de la Llei d’Àrees Industrials.