La ‘Pluja de Caramels’, plat fort de les festes de Sant Rafel

Després d’un intens cap de setmana amb la celebració del Pregó, el cros, la trobada d’artistes o el Sopar del Llumener; el barri de Sant Rafel afronta hui i demà altres dos dies carregats de festa i celebracions, entre les quals destaca la ‘Pluja de Caramels’, un dels actes més multitudinaris.

La jornada de hui començarà a les 10:30 hores amb un esmorzar popular, amb xocolatada i bunyols, i matinal infantil. Totes les xiquetes i xiquets podran gaudir d’aquest inici de festa al pati de la parròquia, gràcies als Juniors de Sant Rafel i a les dones del grup de cant.

A continuació, a les 12:30 hores, arribarà una de les cites més esperades per als més menuts, la ‘Pluja de caramels’ pels carrers del barri.  En la vesprada, a les 18:30 hores es repartiran globus entre els assistents i començarà la tradicional retreta. Ja a la nit, a les 23:00 hores tindrà lloc la Dansada popular, que iniciarà el seu recorregut a l’encreuament dels carrers Cassià Fita i Cristóbal Colón. El colofó de la nit anirà a càrrec del grup Germans Brother’s, qui actuarà a la plaça Lluís Espí.

Diumenge, la festa començarà a les 7:30 hores amb una ‘Despertà’ des del bar Orba. A continuació els llumeners i llumeners gaudiran d’un esmorzar de germanor. A les 11:30 hores, serà l’Ofrena de flors en honor al patró, que anirà des de la Casa de Sant Rafel fins a la parròquia, on se celebrarà una missa. En la vesprada arribarà el torn de la processó amb la imatge de Sant Rafel, que finalitzarà amb un castell de focs d’artifici.

Des de l’organització de les festes de Sant Rafel incideixen que aquestes celebracions uneixen a les veïnes i veïns del barri, però que també es fan extensibles a tota la població d’Ontinyent que vulga compartir aquesta festa amb ells.