La Policia Local d’Ontinyent atén més de 1400 serveis a l’any de caràcter sanitari

La Policia Local d’Ontinyent atenia en 2023 més de 1400 serveis de caràcter sanitari. En concret, eren 1452 les urgències en les quals intervenien els i les agents per atendre situacions vinculades majoritàriament a persones d’edat avançada.

El regidor de l’àrea, Pablo Úbeda, destacava que “més enllà del trànsit, la seguretat o les incidències en la via pública, la Policia Local presta un servei d’atenció a urgències sanitàries que és molt important i que ve a representar pràcticament el 20% del total d’actuacions”. Des de la direcció de la Policia Local s’ha explicat que la casuística és molt ampla, incloent-hi situacions com problemes cardíacs o respiratoris, lipotímies, alteracions vinculades a la salut mental, baixades de sucre o caigudes del llit per part de persones que posteriorment no poden alçar-se.

Pablo Úbeda exposava que “moltes d’aquestes accions venen derivades del 112 i es mobilitzen també altres recursos com ara el SAMU o els bombers, però sovint la policia és la primera a arribar i en atendre situacions delicades. A tal efecte, els vehicles, patrulla porten un desfibril·lador incorporat i els i les agents tenen una formació específica en el seu ús i en tasques de reanimació cardiopulmonar (RCP), que en determinades ocasions han estat claus per salvar la vida de persones que han entrat en col·lapse cardíac”.

El regidor també detallava que “altre aspecte a tenir en consideració i que cada volta està augmentant més són els casos de persones majors o en dificultats físiques que registren caigudes als seus domicilis, i no poden alçar-se bé per viure a soles o amb familiars que no poden ajudar-les. L’evolució de l’esperança de vida i els canvis socials estan motivant que aquesta casuística siga cada vegada més freqüent”. Pablo Úbeda destacava que “en definitiva, volem destacar que els i les agents fan una tasca important també en aquest sentit, un treball que no és tan visible com l’atenció a altres situacions, però que és molt important dins les funcions i els objectius de la policia de vetllar per la seguretat de les persones”, concloïa.