3 empreses i 1 UTE opten a la redacció del projecte de l’obra de remodelació de la piscina coberta

Un total de 3 empreses de Jaén i València (2), i una Unió Temporal d’Empreses de València i Ontinyent opten a fer-se càrrec de la redacció del projecte i direcció de l’obra de remodelació de la piscina coberta d’Ontinyent. El concurs públic llançat per l’Ajuntament a tal efecte amb un pressupost base de 231.250,71 euros, IVA inclòs, ha obert ja els sobres per a les ofertes administratives de les empreses Blas Torres Gutierrez SL; San Juan Arquitectura SL; Adypau Ingenieros SLP i la UTE ERRE+Arqtistic. Els pròxims dies 28 de març i 4 d’abril s’obriran les ofertes tècniques i econòmiques.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, destacava que comptar amb 4 aspirants a licitadores, totes elles amb ampla experiència, “és una bona notícia, ja que es tracta d’un projecte que suposarà una gran inversió per a un espai que serà objecte de millores molt importants per al servei que anava prestant-se a la ciutadania. Una actuació que podrem fer realitat gràcies a la major subvenció europea directa aconseguida per la ciutat, una ajuda molt important obtinguda gràcies a la qualitat de l’avantprojecte enviat per optar a la mateixa”. Cal recordar que el d’Ontinyent va ser un dels projectes 173 seleccionats d’entre els més de 1000 presentats, i va estar precedit per reunions sectorials a les quals es va sentir les demandes de usuaris i clubs.

Cal recordar que l’actuació en si de “Rehabilitació integral i optimització de l’eficiència energètica de la piscina coberta d’Ontinyent”, és una intervenció que compta amb un pressupost estimat de 3,62 milions d’euros, dels quals 2.651.777,10 euros seran aportats pel programa Next Generation de la Unió Europea i la resta per la Diputació de València dins l’acord de Govern per la vicepresidència d’Ens Uneix. L’estalvi energètic de l’actuació en la infraestructura de major consum energètic actual, i que s’estima en un 80% d’estalvi d’energia primària no renovable, permetrà recuperar progressivament la part d’inversió municipal.

L’avantprojecte de l’actuació planteja una millora de l’aïllament de tot l’edifici; la millora de les instal·lacions de climatització, ventilació i calefacció; la implantació d’un sistema de control automatitzat; rehabilitació de les quatre façanes mitjançant proteccions bioclimàtiques; creació d’una doble pell amb vegetació que embolica tota l’actuació; d’un hivernacle adossat; o la millora integral dels vestidors i sales de treball. Tal com ja va confirmar el regidor d’Esports, Ferran Gandia, a causa dels terminis necessaris per a finalitzar els tràmits de les licitacions, els serveis contractats per a la temporada 23/24 no es veuran afectats. L’actuació no sols tindrà un positiu impacte en l’estalvi energètic, sinó que dotarà l’espai de noves funcionalitats, com ara l’homologació per a competicions oficials de la piscina gràcies a l’ampliació del seu got.