La Puríssima recorrerà els carrers en el seu dia

El dia gran de les festes en honor a la patrona de la ciutat, la Puríssima Concepció, ha arribat. Els actes festius, que començaven el passat 23 de novembre, amb la imposició de les medalles i la benedicció als Angelets de 2019, continuaran aquesta vesprada amb la processó de la Puríssima.

Des de les 5.00 hores de hui, el matí ha estat ple d’actes religiosos, entre els quals han destacat el XXVII Recital de Cors Interparroquials en honor a la Puríssima Concepció, el ‘Repiquet de la Puríssima’ a càrrec de la Colla de Campaners o la tradicional Missa Major, oferida pel bisbe auxiliar de València, Javier Salinas Viñals.

La festa patronal continuarà aquesta vesprada. A les 17.30 hores els balls tradicionals d’Ontinyent tornaran a eixir al carrer, des de la plaça de la Vila. Junt amb els Gegantons, les noves figures que estrenaven ahir la seua pròpia dansa, desfilaran també els balls dels Cabets, Gegants, Arquets, Veta, Cavallets, Pastorets, Moma, i la Tartuga i l’Àguila, qui tancarà la part cívica d’aquesta processó.

A continuació, serà el torn de l’eixida de la Creu alçada, a la que acompanyaran els Angelets, les Camareres, els membres de l’Associació de Festes de la Puríssima, així com representants del món polític i eclesiàstic. Com és habitual, aquesta processó recorrerà la plaça de la Vila, plaça Sant Pere de Verona, plaça de Baix, plaça Major, Ermiteta de la Concepció, plaça de Sant Domingo, Dos de Maig, carrer Major i, per finalitzar, de nou a la plaça Major. En eixe moment, la imatge de la Puríssima tornarà a l’Església de Santa Maria amb el tret de Salves d’Ordenança.