La recollida d’ajuda humanitària per a Ucraïna segueix en marxa

La recollida d’ajuda humanitària per a Ucraïna continua en marxa per a aquest dissabte. La recol·lecta que va començar la setmana passada en els establiments de Comerç In, així com en una nau cedida de manera altruista per Cañete SA, segueix aquest dissabte en el mateix horari d’11 a 13 hores (C/ Diables, 33). La iniciativa va nàixer d’un grup de voluntaris d’Ontinyent que porten emmagatzemant des de març tota classe de productes en aquest espai per a una vegada aconseguisquen omplir un camió de 26 palets poder enviar-lo a Ucraïna.

Principalment, el que demanen són aliments no peribles (cereals, pasta, patata, ceba, brous en sobra…), recomanen evitar els pots de cristall, material d’higiene personal (pasta dental, paper higiènic, toallites humides, bolquers per a bebés) i medicaments (ibuprofens, antibiòtics, tranquil·litzants, agulles de descompressió, pastilles i xarops per a la tos).

No obstant això, el grup de voluntaris incideix que amb aquesta iniciativa també es pretén donar un acompanyament als nous residents ucraïnesos. Per a això han convertit aquest espai en un punt de socialització perquè es coneguen entre ells, mentre fan les tasques de logística (ordenar, encaixar…). En les últimes setmanes són també diverses les empreses de la zona que s’han sumat a la iniciativa i han facilitat articles com mantes i ordinadors, entre altres. Però han anat més enllà, per exemple l’acadèmia Fast Forward disposa de classes gratuïtes d’espanyol per a aquests nous ciutadans.