La reforma de Plaça Concepció suprimeix la circumval·lació

La reforma de la Plaça de la Concepció, un dels espais centrals de la convivència i de la vida social ontinyentina, serà, sens dubte un dels grans projectes urbanístics d’aquesta legislatura. Atenent l’expectació creada, sobretot a les xarxes i concretament als grups d’opinió de la ciutat, s’espera la presentació del nou disseny que tindrà la Plaça.

A poc a poc van donant-se a conèixer alguns detalls i aspectes que tindrà la remodelació de la qual s’encarregarà l’arquitecte Fermí Sala qui ja està treballant en el projecte bàsic. Una de les qüestions que estaven pendents de saber-se era la solució al trànsit en aquest punt cèntric de la ciutat. El plantejament que s’ha traslladat implica suprimir la circumval·lació actual dels vehicles al voltant de les ‘bandejes’ tal com el coneixem actualment. Només es deixaria un carril de servei per tal d’accedir-hi a les cotxeres, d’una banda, i permetre l’accés dels vehicles de servei i distribució per als establiments amb activitat. A més, es deixaria el trànsit en la zona de Músic Vert per connectar amb el Pont Nou.

PAVIMENTACIÓ
Altre aspecte que ha transcendit és la qualitat dels materials que s’empraran en la reforma. Segons s’ha explicat des del consistori, s’utilitzarà una pavimentació similar a la que es va implantar amb la reforma de la Plaça del Sant Domingo. Això sí, s’aposta per crear una reminiscència cromàtica amb l’actual disseny i es combinaran els colors blanc i roig en el paviment.

PESCAORET
Però, sens dubte una de les grans novetats que ja s’han confirmat és que, definitivament, s’ha decidit recuperar el famós ‘Pescaoret’, l’emblemàtica escultura que es trobava a l’antiga Plaça i que va desaparéixer en la reforma que es va portar a terme a la segona meitat del segle XX. Es tractarà d’ubicar en un lloc pròxim on estava, en la zona més propera a la Glorieta.

També s’aposta per crear noves zones d’ombra i, en aquest sentit, es pensa en la col·locació de nous arbres i en la possible instal·lació d’envelats. La línia de la reforma tindrà present els usos de l’espai urbanístic tant per a l’hostaleria com per als actes públics, sobretot festius i culturals que s’hi celebren.

En el pròxim mes es presentarà el projecte bàsic. Després s’obrirà un procés de participació. S’espera l’execució en 2022.