Creix l’oferta d’FP als centres de la ciutat per al pròxim curs 21/22

La Formació Professional està d’enhorabona a la ciutat. El dijous, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, organisme depenent de la Conselleria d’Educació, anunciava l’ampliació de l’oferta formativa dels instituts de la ciutat. En concret, l’IES Jaume I i l’IES l’Estació són els centres educatius que veuran ampliada la seua oferta formativa per al pròxim curs 2021/2022.

IES JAUME I
En el cas de l’IES Jaume I, l’institut afegira dues noves propostes. D’una banda, el Grau Superior en Documentació i Administració Sanitàries, amb el qual l’alumnat podrà exercir els treballs de tècnic en documentació sanitària; tècnic en codificació; unitats de documentació clínica; arxiu d’històries clíniques; o avaluació i control de la prestació sanitària. La particularitat d’aquest cicle formatiu és que hi ha molt poca oferta en la Comunitat Valenciana, el que podria atraure a molts alumnes interessats d’altres localitats. Les poblacions més properes a Ontinyent on realitzar aquests estudis són Elx o Gandia.

D’altra banda, l’IES Jaume I també oferirà el Curs d’Especialització Ciberseguretat en entorns de les tecnologies d’operació. Un camp molt adient als temps actuals, ja que és una necessitat existent actualment a moltes empreses, sobretot a aquelles relacionades amb la indústria com potser les empreses tèxtils. Amb aquestes dos noves ofertes, ja seran més d’una desena de cicles de Formació Professional a aquest centre educatiu.

IES L’ESTACIÓ
En el cas de l’IES l’Estació, el nou curs amb el qual comptarà el pròxim setembre serà el Grau Superior de Transport i Logística. Amb aquests estudis l’alumnat podrà treballar de cap de trànsit d’empreses de transport de viatgers per carretera; cap d’operacions; cap d’estació d’autobús; gestor de transport per carretera; comercial de serveis de transport; cap de circulació; o consignatari de vaixells; entre altres. Fins al moment, les poblacions més properes per a cursar aquest Grau Superior eren Elx o Alzira. Amb aquest ja seran sis les opcions de Formació Professional oferides per aquest institut ontinyentí.

PLA IMPULS
Aquesta ampliació de l’oferta formativa respon al Pla d’impuls a la Formació Professional aprovat, en febrer de 2019, pel Consell de la Formació Professional de la Comunitat Valenciana.