La renda mitjana d’Ontinyent, per baix de Xàtiva, Gandia i Alcoi

Les últimes dades que es desprenen dels informes que periòdicament publica l’Agència Tributària ens indiquen que la renda mitjana bruta dels ontinyentins es siutava en 22.714 euros. Cal assenyalar, a més, que aquestes dades corresponen a l’any 2018. La renda mitjana bruta és un indicador que permet apropar-nos a la riquesa d’una ciutat atenent las ingressos que reben els seus veïns. En el cas d’Ontinyent, la renda mitjana s’ha incrementat en els últims anys (segons es pot vore a la gràfica), experimentant un augment del 4,63% en l’últim any informat.

Però l’índex de riquesa de la capital de la Vall d’Albaida està per darrere d’altres ciutats de les Comarques Centrals. La ciutat que encapçala aquest rànking comparat en la nostra zona és Xàtiva. La capital de la Costera és la que presenta una major renda mitjana, amb 24.118 euros. Per darrere està la capital de la Safor, Gandia, amb 23.954 euros com a renda mitjana per habitant. A més, la ciutat ducal era la que major creixement experimentava en l’últim any comparat, amb un augment registrat del 9,9%. Alcoi també està per davant d’Ontinyent, amb una renda mitjana bruta de 23.540 euros.

Cal tindre en compte que un factor important és que les dades corresponen a 2018 i, per tant, encara que l’evolució dels últims anys mantenia una tendència constant, no inclou tot allò que ha passat a partir de l’any 2020 amb l’esclafit de la pandèmia i les seues conseqüències econòmiques. Caldrà estar atents als informes que actualitzen la situació.